Sodastream / kullsyremaskin smaker
Vi har testet og fortsetter å teste ut forskjellige hjemmelagde siruper som kan blandes ut med kullsyre laget med en kullsyremaskin eller en sodastream.
Vi lager enkelte hjemmelagde sodastream smaker som sirrup laget på granskudd, til å teste hvordan det blir med sylteagurk eller sursild. Sistnevnte har vi funnet ut at smaker så ille at den trenger du ikke å teste.
Dette konseptet ble først testet i episode 15 – Julesilda eller kukksild? hvor Jonathan måtte drikke diverse ekle kullsyre kontraksjoner laget av Patrick. De har nå i senere tid prøvd å utvide horisonten litt og velger å legge ut oppskriftene de har laget på denne siden.
Juletre sirup - til din sodestream kullsyremaskin
2 kopper vann
1 kopp tørkede granskudd
0.5 kopp sukket
1ts sitronsyre
Putt alt i en kjele og kok det sammen i ca 20 minutter.
Sil vekk alle granskudd og sett sirup i kjøleskapet.
Dette ble en meget spennede smak, og anbefales!
Vent til våren og plukk friske granskudd om du ikke har tørkede.
Spennende sodastream smak og egner seg godt som gave til den som har alt.
Skal bare - Appelsinskall sirup til kullsyremaskin
Ytre del av skall på to appelsiner.
0.5 kopp sukker
1 ts sitronsyre
Skrell av yttre orange del av apelsinen
Trodde denne kulle bli bitter, men da mye av den bitre smaken til sitrus sitter i det hvite kjøttet så kommer vi unna det her. Meget god apelsin brus.
Irish bouble - kalde irske bobler til sodastream
1/4 kopp sukker
Vann så det dekker sukker i kjele kok til sukker er borte. Om det ikke forsvinner ha i litt mer vann.
1 ss kaffeepulver neskaffe gull
Filtrer godt og tilsett 2ss mild røkt whiskey.
Jeg personlig hadde problemer med å få kaffen til å løse seg opp i sukkerlaken. Vil anbefale å løse opp kaffe før man tilsette sukker om dette skal prøves.
Vi har en følelse av at dette kunne blitt veldig godt med litt fløte for å få en «kremet» kullsyredrikk.
bombay shrimp - litt karri til kullsyremaskinen
0.5 kopp lake av erter og gulrøtter
0.5 kopp kraft fra reker i Lake
0.5 ts karri
Bland godt sammen, trenger ikke å varmes opp.
Det at man ikke trenger å bruke energi for å varme opp blandingen er vel det eneste positive å si om denne.
Du kan vel tenke deg selv hvordan denne smakte.
Shinamon - Kanelsnurr til brusen?
0.5 kopp vann
6 Kanelstenger
1.5 ts havsalt
0.5 kopp sukker
Kok opp vann og kanelstenger i 10-20 minutter, og sil av blanding.
Viktig å ikke tilsette sukker før dette da dette vil gjøre filtreringsprosessen vanskelig.
Hell blandingen tilbake i en kjele og tilsett sukker, varm opp til sukker er løst opp.
Denne smakte veldig strekt, så vil anbefale å blande den ganske mild. Blandingen får en fin gylden farge.
Om vi må sammenlikee det med noe, så blir dette litt som ingefær brus.
Mot i glasset - Må ha litt seigmann!
4 dl vann
15 stk bringebær-seigmenn
1 neve bringebær
3 ss sukker
1/2 sitron
1 sitronkjerne (kan erstattes med 1 sitron-seigmann)
Kok opp vann og seigmenn og la det kokes godt i 10 minutter. Senk varmen og ha oppi bringebær, sitron, 1 sitronkjerne og sukker. Ikke la sitronkjernen bli liggende for lenge, da blir saften veldig besk.
La sukkeret blande seg godt ut før du ser deg ferdig med saften.
Blandingsforhold ca 50/50
PS: Det er stor sjanse for at saften stivner til gelé ila 24 timer. Bør derfor nytes raskt, eller evt smeltes ned påny. Kan gjensmeltes minst 3 ganger.
Bushmaster - Bjørkesprudel
1 kopp tørkede bjørkeblader
0.5 kopp sukker
1 ts sitronsyre
1 kopp vann
Put alle ingrediensene i kjelen, og var opp blandingen til sukkeret er oppløst.
Trekk så kjelen av varmen og la bladene trekke i 10 minutter før vesken siles av med et dørslag.
Mexican Fiesta
Er du sugen på Taco? Da ville jeg heller laget det enn denne drinken, men hvis du fortsatt er interessert så skal jeg vise deg hvordan du lager det!
Innhold:
3 dl Vann
3 ts Taco krydder
1 ts Salsa (stryke etter smak)
1 ts Rømme
1 ts Jalapeños (spe gjerne på litt lake)
1 ts Sweetchili
1 Hvetelefse
– Kok sammen alle ingrediensene, unntatt lefsa
– Trekk den av platen. La lefsa ligge og trekke. Trekketid er etter ønsket smak. 10 min er en mild start.
– Avslutt med å sile laken før du blander den ut med kullsyre.
Forslag til garnityr: Jalapeños
Mose for brosss - Sålegugg
1 stor neve plenmose
1.5 kopp vann
1 ts pepperkorn
7 tørkede einebær
4 ss sukker
Ha alle ingridienser i en kjele og kok opp i ca 20 minutter på høy varme. Trekk så kjelen av platen og la mosen trekke i det varme vannet i yttligere 10 minutter før væsken flaskes og kjøles ned.
Blandingsforhold: 1 del saft til 1 del vann.
Kontakt oss
Har du noen ideer på smaker vi kan teste i podcasten så legg igjen en beskjed, vi vil høre fra deg.